Slider

Training

Training

SkillTech beschikt over 2 opleidingscentra voor engineers in Galati en Iasi. Per jaar leidt SkillTech ca. 50 engineers op. De opleiding duurt een jaar en loopt van november tot november. De studenten volgen 5 dagen per week 6 uur per dag lessen in onze centra die volledig is afgestemd op de Nederlandse normen en wetgeving. Zo is het elektrotechnische studiemateriaal (E-learning) volledig in Nederland ontwikkeld door vakmensen van technische bedrijven in samenwerking met Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf (OTIB). Ook de essenciële materialen voor de praktijklessen worden vanuit Nederland geimporteerd. Het basis lesprogramma is met en door Nederlandse technische bedrijven samen gesteld. De modules bevatten lesstof voor de industriële, maritieme- en utiliteits sector. Doorlopend worden nieuwe modules aan het programma toegevoegd die zijn afgestemd op de laatste stand van de techniek. Desgewenst worden (samen met onze klanten) nieuwe modules ontwikkeld die aan het standaard programma worden toegevoegd, of uitsluitend worden gegeven aan voor deze bedrijven voorgeselecteerde studenten.

De studenten volgen o.a. lessen op het gebied van:

  • PLC (Siemens S7 300)
  • ProfiBus en ProfiNet
  • Micro controllers
  • Frequentieregelaars
  • Starters
  • Componenten kennis
  • Selectiviteit en kabelberekeningen
  • AutoCad
  • EPlan P8 E

Voor de praktische lessen maakt SkillTech gebruik van ervaren vakmensen uit de praktijk die, naast hun dagelijkse werk in de techniek, lessen in onze centra verzorgen. Deze mensen zijn niet alleen op de hoogte van de laatste stand van de techniek maar zijn ook beter in staat uitleg te geven aan de hand van praktische toepassingen en door eigen ervaringen.

Ook de persoonlijke ontwikkeling van de studenten vormt een belangrijk onderdeel van onze opleiding. Naast cursussen als communicatie, time-management, effectief samenwerken en teambuilding, worden zij voorbereid op het werken in Nederland met een cursus over de Nederlandse samenleving met zijn Wetgeving, regels en gewoonten. In het lesprogramma is ruimte opgenomen voor 1 of meer praktijkstages in Nederland. Bedrijven hebben zo de mogelijkheid om kandidaten uit de stagiaires voor hun bedrijf te selecteren. Ook bestaat de mogelijkheid om de studenten tijdens hun stage een opdracht mee te geven die zij vervolgens tijdens de verdere opleiding in Roemenië uitwerken. Omdat het lesprogramma bijna volledig uit modules bestaat, is het mogelijk dat studenten op nagenoeg elk willekeurig tijdstip stage kunnen lopen. Het moment van de stage kan veelal door het betreffende bedrijf worden vast gesteld.

Slider